ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

29 Απρ 2011

Μπράβο στον Υπουργό ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟ! Επιτέλους οι "Έλληνες" έδωσαν στον ήρωα Στηβ Λάλα υπηκοότητα!

Ο Στηβ Λάλας δεν πρόδωσε τις ΗΠΑ. Έδινε πληροφορίες στην Ελλάδα για την τουρκία και τα σκόπια. 

Ευριπίδης Μπίλλης


Ποιοι πρόδωσαν τον Στηβ Λάλας. Ηθελημένα ή από απαράδεκτη αφέλεια η Βιργινία Τσουδερού τότε ΑΝΥΠΕΞ της Ελλάδας επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη.

http://my-greece.blogspot.com/2007/11/my-names-lalas-steve-lalas.html


Ο Στήβεν Λάλας έπεσε θύμα των τότε διαπραγματευτικών (αν)-ικανοτήτων των διαδοχικών κυβερνήσεων Μητσοτάκη- Παπανδρέου που χρησιμοποίησαν τα εν λόγω στοιχεία ως μέσο άσκησης πιέσεων στην αμερικανική κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, η Βιργινία Τσουδερού (ειρωνεία το όνομα αυτής, αφού στις ομώνυμες φυλακές εξέτισε ο Στηβ) χρησιμοποίησε σε επαφή της με τον αμερικανό ομόλογό της κάποιες πληροφορίες σχετικά με τα Σκόπια, τις οποίες δεν ήταν σε καμία περίπτωση σε θέση να γνωρίζει. Γκάφα? ……

 

Ακούστε το βίντεο

http://www.youtube.com/watch?v=myIia7n36J8

 

Επιτέλους οι "Έλληνες" έδωσαν στον ήρωα Στηβ Λάλα υπηκοότητα!

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=19503&Itemid=139

29-04-2011 11:20:15

Ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες την μεταπολεμική περίοδο ο Σταύρος (Στηβ) Λάλας, επιτέλους έλαβε το αυτονόητο δικαίωμα να αποκαλείται "Έλληνας". Τέσσερα χρόνια μετά την αποφυλάκισή του από τις αμερικανικές φυλακές και την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο Στηβ (Σταύρος) Λάλας, ο Έλληνας που προσέφερε εξαιρετικά σημαντικές υπηρεσίες στη χώρα επί μία 15ετία, απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα!

Ο πρώην Ελληνοαμερικανός Σταύρος Λάλας πολέμησε με το βαθμό του λοχία στο Βιετνάμ, τη Καμπότζη και το Λάος, ακολούθως αποσπάσθηκε στη CIA και το 1977, ενώ εργαζόταν στην αμερικανική υπηρεσία επικοινωνιών στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, στρατολογήθηκε από την -τότε- ΚΥΠ, δίνοντας πληροφορίες για τη διάταξη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και προσφέροντας άκρως πολύτιμες υπηρεσίες στο Έθνος.

 Αργότερα μετατάχθηκε στο State Department, με την ιδιότητα του χειριστή των κέντρων επικοινωνιών στις πρεσβείες Βελιγραδίου (1983-85) και Κωνσταντινούπολης (1985-89), απ’ όπου συνέχισε να διοχετεύει απόρρητες πληροφορίες στην ΕΥΠ, αφού από τα χέρια του περνούσαν όλα τα σημαντικά έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και των υπηρεσιών πληροφοριών.

 Tο Δεκέμβριο του 1990 μετατέθηκε στη Μονάδα Επικοινωνίας και Προγραμμάτων της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Συνέχισε να παραδίδει απόρρητα σήματα και πληροφορίες στην ΕΥΠ.

Ο επιπόλαιος χειρισμός από το ελληνικό ΥΠΕΞ και η κοινοποίηση των πληροφοριών που έδινε μέχρι και σε ... Αμερικανούς, οδήγησαν στην αποκάλυψη της δράσης του, το Φεβρουάριο του 1993.

 

Τον Απρίλιο του 1993 κλήθηκε να ταξιδέψει στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, δήθεν για υπηρεσιακούς λόγους και όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Ουάσιγκτον, συνελήφθη αμέσως. Καταδικάστηκε με την κατηγορία της “συνωμοσίας με σκοπό την κατασκοπεία προς όφελος συμμάχου χώρας” σε 14ετή κάθειρξη και σε καθεστώς επιτήρησης πέντε ετών. Είναι γεγονός ότι στις ΗΠΑ αναγνωρίστηκε το πατριωτικό του κίνητρο και το γεγονός ότι δεν ζημίωσε επ'ουδενί τα συμφέροντα του αμερικανικού κράτους.

Τιμή και δόξα σε έναν πραγματικό Έλληνα!