ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

27 Απρ 2011

Επιμένει σε «ελληνική αναδιάρθρωση» ο γερμανικός Τύπος. Απαντούμε "ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ!"

Η Εφημερίδα μας romioi.com φωνάζει εδώ και ένα χρόνο. Αν δεν πληρώσει η Ελλάδα τα χρέη της, αν "κουρέψει" τα ομόλογα της δηλαδή εκεί που θα έδινε στον δανειστή μας 100 Ευρώ, με το λεγόμενο κούρεμα θα του δίνει μόνο 70, πάει ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΜΕ.
Διότι η χώρα γεννά ξανά και ξανά ελλείματα. Μην πληρώνοντας εις το ακέραιο αυτούς που έβαλαν τα λεφτά τους στα ελληνικά ομόλογα αυτομάτως θα μείνουμε έξω από τις αγορές τις λεγόμενες για τα επόμενα 100 χρόνια. Αυτό θα ήταν τρομερό και για ένα άλλο λόγο.
Αν η Τουρκία μας επιτεθεί στα επόμενα 100 χρόνια, δεν θα υπάρχουν λεφτά για Άμυνα. Οπότε:  Νέες Χαμένες πατρίδες και νέος οδυρμός (εκ των υστέρων). Λοιπόν όσοι μιλούν για ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ, ΚΟΥΡΕΜΑ και όλα τα συναφή τους αφιερώνουμε την παραπάνω φωτογραφία για τον ... κακό τους τον καιρό!

Λέει λοιπόν ο ΣΚΑΙ σήμερα και η καθημερινή τα ακόλουθα

Νέο κύμα δημοσιευμάτων στον γερμανικό Τύπο σχετικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, αλλά και τη δυσπιστία που γεννούν στις αγορές οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση της Eurostat για την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2010, στο 10,5%, περίπου 1% πάνω από τον στόχο, και παρά το γεγονός ότι η ίδια η Κομισιόν έσπευσε να τονίσει ότι η εξέλιξη αυτή οφείλεται και στην αναθεώρηση των κανόνων και των κριτηρίων της Eurostat.

Ως «το πιο προβληματικό παιδί της Ευρώπης που δεν μπορεί να τηρήσει τις υποσχέσεις του», παρουσιάζει την Ελλάδα το περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Προσθέτει ότι το «βουνό», όπως το χαρακτηρίζει, του χρέους είναι μεγαλύτερο από ό,τι αναμενόταν, και τονίζει ότι απομένει μόνο η δυνατότητα αναδιάρθρωσης.

Στη γερμανική έκδοση των Financial Times αναφέρεται ότι η ελληνική δημοσιονομική τρύπα είναι μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν. Επικαλείται δηλώσεις του οικονομολόγου και μέλους του συμβουλίου των εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης Λαρς Φελντ, ο οποίος τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Η Frankfurter Neue Presse επισημαίνει ότι η χώρα μας «δεν τρέχει σε Μαραθώνιο, αλλά βρίσκεται σε μια Οδύσσεια και κανείς δεν γνωρίζει εάν θα φτάσει στον προορισμό της».

Σημειώνει ακόμη ότι για το ενδεχόμενο αυτό προειδοποιεί ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Γιούργκεν Σταρκ επισείοντας τον κίνδυνο που συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

«Και αυτά», όπως υποστηρίζει, «μολονότι η Αθήνα έκανε μεγαλύτερες περικοπές από ό,τι αναμενόταν, περιορίζοντας πέρυσι τις δημόσιες δαπάνες από το 52,9% στο 49,5% του ΑΕΠ». Τα παραπάνω, παρατηρεί η εφημερίδα, συνιστούν απόδειξη «του φαύλου κύκλου, στον οποίο έριξε την ελληνική οικονομία η συνταγή της ΕΕ και του ΔΝΤ», ενώ την ίδια ώρα, όπως σημειώνει «οι ακραίες προσπάθειες περικοπών πνίγουν τη χώρα».


Βλέπε και το δημοσίευμα μας 

ΤΟ "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ: Ο Περιορισμός του Δημοσίου Τομέα