ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

5 Μαΐ 2011

ΟΧΙ ΣΤΟ "ΚΟΥΡΕΜΑ". ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ". Το romioi.com το διατυμπανίζει εδώ και ένα χρόνο και τώρα ειδήμονες του κλάδου συμφωνούν μαζί μας

ΟΧΙ ΣΤΟ "ΚΟΥΡΕΜΑ". ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ". Το romioi.com το διατυμπανίζει εδώ και ένα χρόνο και τώρα ειδήμονες του κλάδου συμφωνούν μαζί μας.
Τώρα και ο πλέον ειδήμων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κ. Απόστολος Ταμβακάκης σε ομιλία του στα Ιωάννινα (Τετάρτη 4.5.2011) λέει
τα ίδια με αυτά που έγραψε το romioi.com

1)  http://www.romioi.com/2011/04/blog-post_30.html  και
2)  http://www.romioi.com/2011/04/blog-post_8466.html  και
3)  http://www.romioi.com/2011/04/blog-post_152.html

«Η αναδιάρθρωση του χρέους (haircut) δεν αποτελεί εναλλακτική, διότι συνεπάγεται την καταστροφή της χώρας, την επιστροφή της δεκαετίες πίσω Αυτές οι συζητήσεις δεν κάνουν καλό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συγκεντρώσουμε όλοι τις προσπάθειές μας ώστε να επιτύχουμε τους εθνικούς στόχους για δημοσιονομική προσαρμογή και μεταρρύθμιση της οικονομίας της χώρας. Μπορούμε και πρέπει να πετύχουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».


Την επισήμανση αυτή έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κ. Απόστολος Ταμβακάκης σε ομιλία του στα Ιωάννινα (Τετάρτη 4.5.2011) σε δείπνο στο οποίο παρεκάθησαν περί τους 600 επιχειρηματίες και μεγάλους πελάτες της Τράπεζας.

Παράλληλα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας προσδιόρισε και τους τομείς όπου η ελληνική οικονομία μπορεί να έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να επιτύχει ορισμένες σημαντικές και «γρήγορες νίκες». Και επεσήμανε ότι: «Στη συστράτευση αυτή η Εθνική Τράπεζα είναι και θα είναι παρούσα και γιατί το θέλει, και γιατί το μπορεί, εξαιτίας του μεγέθους της, του κύρους της και  του θεσμικού της ρόλου. Αυτός ο θεσμικός της ρόλος την οδήγησε να αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες. Η Εθνική Τράπεζα δεν έμεινε και δε θα μείνει αδρανής, θα συνεχίσει να λαμβάνει μεγάλες πρωτοβουλίες». Για το θέμα των συγχωνεύσεων είπε ότι «οι συγχωνεύσεις είναι μονόδρομος για την ανασύνταξη του πιστωτικού συστήματος. Η χώρα χρειάζεται ισχυρές τράπεζες που θα παραμείνουν ελληνικές» κατέληξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Απ. Ταμβακάκης.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τραπέζης κ. Απ. Ταμβακάκης είχε διαδοχικές συναντήσεις και συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Φίλιππο Φίλιο. Επίσης συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας κυρία Δήμητρα Γεωργακόπουλου - Μπάστα, με την οποία επίσης αντάλλαξε απόψεις για τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.

Επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας συναντήθηκε με τον Πρύτανη κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και τους Αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  με τους οποίους συζήτησε προτάσεις της Εθνικής Τράπεζας στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της έρευνας και της καινοτομίας καθώς και προτάσεις για τη χρηματοδότηση ανάλογων δράσεων. Επίσης επισκέφθηκε καταστήματα της Τραπέζης στα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα. Τέλος παρέστη σε συγκέντρωση του προσωπικού της Εθνικής  στην Ήπειρο και παρουσίασε τη γενικότερη στρατηγική της Τράπεζας καθώς και τις δράσεις της για τη στήριξη  των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της περιοχής.

Αρχής γενομένης από την Ήπειρο, η Διοίκηση της Εθνικής υλοποιεί κύκλο περιοδειών στο σύνολο της χώρας, σε μια προσπάθεια περισσότερο ανθρωποκεντρικής προσέγγισης  του πελατειακού της δυναμικού αλλά και των εργαζομένων της.


ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΜΑΣ

1)  http://www.romioi.com/2011/04/blog-post_30.html  και
2)  http://www.romioi.com/2011/04/blog-post_8466.html  και
3)  http://www.romioi.com/2011/04/blog-post_152.html