ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

2 Μαΐ 2012

Η Σχολή Ευελπίδων στις 10 καλύτερες Στρατιωτικές Σχολές σε όλο τον κόσμο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής ιστοσελίδας Online College, που εξειδικεύεται σε θέματα εκπαίδευσης, είναι λογικό η Ελλάδα να υπερηφανεύεται για τη στρατιωτική της δύναμη.,

«Μπορεί να μην είναι Σπαρτιάτες, λαμβάνουν όμως πάρα πολύ καλή εκπαίδευση», αναφέρει για τους αποφοίτους της Σχολής Ευελπίδων, την οποία και κατατάσσει στη 10 θέση των καλύτερων στρατιωτικών σχολών στον κόσμο.

«Με μια στρατιωτική ιστορία που πηγαίνει πίσω στους αιώνες, δεν είναι έκπληξη ότι η Ελλάδαακόμη περηφανεύεται ότι δημιουργεί μια μοναδική στρατιωτική δύναμη. Αν και οι σύγχρονοι σπουδαστές δεν είναι Σπαρτιάτες, εξακολουθούν να λαμβάνουν μια μοναδική εκπαίδευση, ενώ εξασκούνται να γίνουν αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού. Η σχολή ιδρύθηκε το 1828 και έχει εκπαιδεύσει στρατιώτες που όχι μόνον πολέμησαν σε έναν αριθμό σημαντικών μαχών παγκοσμίως, αλλά έγιναν επιστήμονες, συγγραφείς, μηχανικοί και καθηγητές πανεπιστημίων, ενώ έχουν λάβει υψηλές διακρίσεις στο αντικείμενό τους. Παρότι η πλειοψηφία των σπουδαστών της Ακαδημίας είναι Έλληνες, η σχολή δέχεται φοιτητές από όλον σχεδόν τον κόσμο, οι οποίοι έχουν τις προϋποθέσεις», αναφέρει η ιστοσελίδα.