ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

4 Σεπ 2014

Σοσιαλισμός και Μοιχεία 2014: ΟΛΑΝΤ: «ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑ»: Απάντηση από το romioi.com: Καλά να πάθεις! Δεν το ήξερες;

Σοσιαλισμός και Μοιχεία! 

ΟΛΑΝΤ: «ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑ»

Απίστευτοι διάλογοι Ολάντ - Τριερβελέρ: «Τι έχει εκείνη που δεν έχω εγώ;»

Απίστευτοι διάλογοι Ολάντ - Τριερβελέρ: «Τι έχει εκείνη που δεν έχω εγώ;»

«Καταστράφηκα»: Αυτό φέρεται να δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ, όταν διάβασε αποσπάσματα από το αποκαλυπτικό βιβλίο που υπογράφει η πρώην σύντροφός του, Βαλερί Τριερβελέρ. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Le Parisien", που επικαλείται στενό συνεργάτη του, ο Γάλλος πρόεδρος αγόρασε την Τετάρτη ένα τεύχος του περιοδικού "Paris Match" το οποίο δημοσίευε αποσπάσματα του βιβλίου της Βαλερί Τριερβελέρ, υπό τον τίτλο: "Merci pour ce moment" και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να στείλει σε κοινή φίλη τους ένα sms, αποτυπώνοντας την κακή ψυχολογική του κατάσταση αλλά και το τι θα επακολουθήσει για τον ίδιο σε πολιτικό επίπεδο με μία μόνο λέξη: «Καταστράφηκα».

Στο βιβλίο της "Ευχαριστώ γι' αυτή τη στιγμή" (Merci pour ce moment), η δημοσιογράφος, η οποία έχει χωρίσει επισήμως με το γάλλο πρόεδρο από τον Ιανουάριο, αφηγείται κυρίως πώς έμαθε για την ύπαρξη μιας σχέσης ανάμεσα στον αρχηγό του κράτους και την ηθοποιό Ζουλί Γκαγέ.

"Η είδηση Ζουλί Γκαγέ είναι ο πρώτος τίτλος των πρωινών εκπομπών. (...) Καταρρέω, δεν μπορώ να το ακούσω, τρέχω στο μπάνιο. Παίρνω τη μικρή πλαστική σακούλα που περιέχει υπνωτικά (...) Ο Φρανσουά με έχει ακολουθήσει. Προσπαθεί να μου αποσπάσει τη σακούλα. Τρέχω στο δωμάτιο. Αρπάζει τη σακούλα, η οποία σκίζεται. Χάπια σκορπίζονται πάνω στο κρεβάτι και το πάτωμα.

Καταφέρνω να μαζέψω μερικά. Καταπίνω όσα μπορώ. Θέλω να κοιμηθώ. Δεν θέλω να ζήσω τις ώρες που θα έρθουν. Αισθάνομαι την καταιγίδα που θα με χτυπήσει και δεν έχω τη δύναμη να αντισταθώ. Θέλω να φύγω. Χάνω τις αισθήσεις μου", γράφει η Τριερβελέρ, σύμφωνα με το απόσπασμα που δημοσιεύεται από το "Παρί Ματς".

Το περιοδικό, το οποίο είναι εξάλλου εργοδότης της δημοσιογράφου, δημοσιεύει και τρία άλλα αποσπάσματα: ένα στο οποίο η Τριερβελέρ αφηγείται τις πρώτες αντιδράσεις του Φρανσουά Ολάντ όταν ο μελλοντικός αρχηγός του κράτους πληροφορήθηκε, το 2011, τη σύλληψη στη Νέα Υόρκη του σοσιαλιστή αντιπάλου του, του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, ένα άλλο για τη ζήλεια της Μισέλ Ομπάμα ("Χαίρομαι που δεν είμαι η μοναδική ζηλιάρα", γράφει η Τριερβελέρ) ενώ ο αμερικανός πρόεδρος φωτογραφιζόταν με την πρωθυπουργό της Δανίας στη διάρκεια της κηδείας του Νέλσον Μαντέλα και ένα τελευταίο στο οποίο περιγράφει μια ξαφνική είσοδο της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, πρώην συζύγου του αρχηγού του κράτους, στη διάρκεια ενός τετ-α-τετ της με τον Ολάντ σε εστιατόριο.

"Όσον αφορά τα κρατικά απόρρητα, (ο Φρανσουά Ολάντ) μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Η Βαλερί μιλάει για έρωτες, για ρήξεις και για πάθη", συνοψίζει η δημοσιογράφος Κατρίν Σβάαμπ στις στήλες του "Παρί Ματς".

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι μόλις η Τριεβελέρ έμαθε για την παράλληλη σχέση.

Ανέβηκα γρήγορα την σκάλα που οδηγεί στο ιδιωτικό διαμέρισμα (στα Ηλύσια). Ο Φρανσουά ήταν ήδη μέσα στο δωμάτιο (…) Καθόμαστε στο κρεβάτι. Καθένας στην πλευρά όπου συνηθίζει να κοιμάται. Δεν μπορώ παρά να προφέρω μια μόνο λέξη:

-Λοιπόν;

-Λοιπόν, είναι αλήθεια (απαντά ο Ολάντ)

-Τι είναι αλήθεια; Κοιμάσαι με αυτή την κοπέλα;

-Ναι (παραδέχεται ο Ολάντ)».

«Καθόμαστε αρκετά κοντά ο ένας στον άλλο, σε αυτό το μεγάλο κρεβάτι. Δεν συναντώ το βλέμμα του που στρέφεται αλλού. Οι ερωτήσεις βγαίνουν η μια μετά την άλλη:

-Πως έγινε; Γιατί; Από πότε;

-Εδώ και ένα μήνα, απαντά (υποκριτικά)».

«Παραμένω ψύχραιμη, χωρίς εκνευρισμούς, χωρίς φωνές…Τα ψέματά του βγαίνουν στην επιφάνεια, η αλήθεια σιγά-σιγά αποκαλύπτεται. Παραδέχεται ότι ο δεσμός είναι πιο παλιόςΑπό τον ένα μήνα περνάμε στους τρεις, τους έξι, τους εννιά μήνες και εν τέλει στον ένα χρόνο….».

Η Βαλερί συνεχίζει, περιγράφοντας την βαριά ατμόσφαιρα και την αμηχανία μετά τα...αποκαλυπτήρια:

«Ο Φρανσουά κι εγώ ξαναβρισκόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο, καθένας καθισμένος σε έναν διαφορετικό καναπέ…η ατμόσφαιρα είναι βαριά, η απόσταση είναι ήδη αισθητή. Μου μιλά για χωρισμό. Δεν κατανοώ την λογική των πραγμάτων…Η απόφασή του δεν μοιάζει ακόμη αμετάκλητη, αλλά δεν έχω την δύναμη να επιχειρηματολογήσω. Προσπαθεί να φανεί όσο το δυνατόν λιγότερο σκληρός, αλλά είναι τρομερό. Δεν το συνειδητοποιώ πραγματικά, είμαι σαν υπό την επήρεια αναισθησίας…» γράφει η Τριερβελέρ και συνεχίζει:

«Θα κοιμηθούμε, ο καθένας σε ένα διαφορετικό δωμάτιο. Αυτό δεν μας είχε συμβεί ποτέ πριν. Αυτή την φορά, σηματοδοτεί το τέλος. Η νύχτα μου διαταράσσεται από εφιάλτες και παραισθήσεις, υπό την επήρεια των φαρμάκων. Ξυπνώ αναπηδώντας, πεπεισμένη ότι κάποιος είναι στο δωμάτιο. Σκέφτομαι τον Φρανσουά να ανοίγει την αγκαλιά του για μια άλλη γυναίκα. Ποιος έκανε το πρώτο βήμα; Τι τις έχει πει για μας; Τι έψαχνε σε εκείνη που εγώ δεν μπορώ να του δώσω; Οι εικόνες με πληγώνουν, τις απωθώ, αλλά επανέρχονται, ξανά και ξανά. Ασφυκτιώ, πνίγομαι στους λυγμούς μου».ΟΛΑΝΤ: «ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑ»:  Απάντηση από το romioi.com: Καλά να πάθεις! Δεν το ήξερες;