ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

3 Σεπ 2014

Πρόσφατα εορτάσθηκαν τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ εμπλούτισε το Νεοελληνικό Λεξιλόγιο με απίθανες ατάκες, σλόγκαν, (και χιούμορ;) και φράσεις που έγιναν παροιμιώδεις. Ας αναφέρουμε μερικές και να αναπολήσουμε κάποιες εποχές που σήμερα φαντάζουν ρομαντικές.

Νίκος Μαστοράκης:

Πρόσφατα εορτάσθηκαν τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ εμπλούτισε το Νεοελληνικό Λεξιλόγιο με απίθανες ατάκες, σλόγκαν, (και χιούμορ;) και φράσεις που έγιναν παροιμιώδεις. Ας αναφέρουμε μερικές και να αναπολήσουμε κάποιες εποχές που σήμερα φαντάζουν ρομαντικές.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:
Αλλαγή, Είμαι βαθιά συγκινημένος, Ραντεβού με την Ιστορία, δεν διεκδικούμε τίποτα αλλά δεν παραχωρούμε ούτε μια σπιθαμή, η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, Το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση ο λαός στην εξουσία, Έξω οι βάσεις του θανάτου, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, Ο λαός θέλει το ΠΑΣΟΚ μπορεί, Συμπαράταξη, Σοσιαλιστικός Ανασχηματισμός, Τρίτος δρόμος προς το Σοσιαλισμό, Μη προνομιούχοι Έλληνες, Γυάλινα πόδια Οικονομίας, Φως στο τούνελ, ΠΑΣΟΚ για ακόμα καλλίτερες μέρες, αναδόμηση (αντί ανασχηματισμός), Όποιος δεν συμφωνεί να κατέβει από το τρένο, έθεσεν εαυτόν εκτός κόμματος, Μή πόλεμος, mea culpa, μπάνια του λαού, κοινωνικοποίηση, κοινωνικός μισθός, Τσοβόλα δώσ'τα όλα, περήφανα νιάτα - τιμημένα γηρατειά, θα καταργήσουμε τις Πανελλήνιες εξετάσεις, την Ελλάδα που τόσες γενιές οραματίστηκαν, Εθνικό Συνταγολόγιο, βάθεμα και πλάτεμα της Δημοκρατίας, στέριωμα της λαϊκής κυριαρχίας, συγκέντρωση διπλάσια εκείνης του '81, μαζί θα προχωρήσουμε, παρακράτος της Δεξιάς, λαός και νεολαία για μια Ελλάδα νέα, κράτος-πρόνοια, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό. 

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ:
(Ανδρέας: Τι ώρα είναι) ΑΚΗΣ: Ο,τι ώρα πεις εσύ Πρόεδρε

ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ
Δεν δικαιούσθε να ομιλείτε

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ
Αν δεν υπήρχε ο Α. Παπανδρέου δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας

ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ
Ευχαριστώ τους Αμερικάνους

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Λεφτά Υπάρχουν, Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα, Συμμετοχική Δημοκρατία

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ
Μαζί τα φάγαμε, Κύριος Τίποτα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Η Οικονομία μοιάζει με τιτανικό