ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

2 Σεπ 2014

Ποιες πόλεις σκέφτεται να ελευθερώσει ο Πούτιν; Θα κατέβει και από Βόσπορο μεριά; (ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΜΠΑΡΟΖΟ "Αν θελήσω, παίρνω το Κίεβο σε μία εβδομάδα!")

ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΜΠΑΡΟΖΟ

"Αν θελήσω, παίρνω το Κίεβο σε μία εβδομάδα!"

 Αν θελήσω, παίρνω το Κίεβο σε μία εβδομάδα!

"Αν θελήσω, μπορώ να πάρω το Κίεβο σε μία εβδομάδα". Αυτό φέρεται, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα la Repubblica, να είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Ζοζέ Μπαρόζο, όταν ο τελευταίος του τηλεφώνησε για να διαμαρτυρηθεί για την είσοδο ρωσικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία και την ενεργό συμμετοχή τους στις μάχες. Το "επεισόδιο" έλαβε χώρα στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες και ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν ενημέρωσε τους ηγέτες των "28" για τα όσα ειπώθηκαν στην επικοινωνία του με τον Πούτιν.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την ιταλική εφημερίδα (το ρεπορτάζ της οποίας, πάντως, επιβεβαιώνει και το γερμανικό Der Spiegel), το σοκ που προκλήθηκε ήταν τέτοιο ώστε αρκετοί από τους παρευρισκόμενους έσπευσαν να ζητήσουν από τον Μπαρόζο να επαναλάβει ακριβώς τα λόγια του Ρώσου προέδρου. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι αυτοί που εκνευρίστηκαν περισσότερο ήταν ο Ντέιβιντ Κάμερον και η Ανγκελα Μέρκελ, η οποία ισχυρίστηκε ότι πλέον κανείς δεν μπορεί να εμπιστεύεται τον Πούτιν...


Και διερωτώμεθα ποιες άλλες πόλεις σκέφτεται να ελευθερώσει ο Πούτιν;  Θα κατέβει και πιο κάτω; π.χ. από Βόσπορο μεριά;  

www.romioi.com