ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

9 Σεπ 2014

Τι λέει το πόρισμα για το Μαλαισιανό Boeing, πως συνετρίβη;


Οι Ολλανδοί εμπειρογνώμονες έδωσαν στη δημοσιότητα σήμερα το πρώτο πόρισμα των ερευνών. Σύμφωνα με τους... διεθνείς κανονισμούς, μετά από μια αεροπορική τραγωδία, οι ομάδες ερευνών πρέπει να εκδώσουν ένα πρώτο πόρισμα που να αφορά στα αίτια του δυστυχήματος μέσα σε 30 ημέρες. Στην περίπτωση του MH17 αυτό δεν έγινε εφικτό εξαιτίας των συγκρούσεων που επικρατούσαν γύρω από την περιοχή που έπεσε το αεροπλάνο και των καθυστερήσεων που αυτές προκάλεσαν στις έρευνες.

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρωί της Τρίτης το πρώτο πόρισμα για την τραγωδία της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines που συνετρίβη τον Ιούλιο στην ανατολική Ουκρανία προκαλώντας σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το πόρισμα αναφέρει συγκεκριμένα ότι:

Δεν υπήρξε τεχνικό πρόβλημα στο αεροπλάνο
Δεν έγινε κανένα λάθος από τους πιλότους
Πολλαπλά αντικείμενα με υψηλό ενεργειακό φορτίο εισχώρησαν στο αεροσκάφος
Το συμπέρασμα της έκθεσης είναι ότι "εξωτερικός παράγοντας" ευθύνεται για την πτώση του αεροσκάφους.

Μέσα από τις τεχνικές λέξεις και ορολογίες, είναι σαφές ότι το συμπέρασμα συνοψίζεται στο εξής: το μπόινγκ της Malaysia Airlines κατερρίφθη.

Οι ερευνητές δεν βρήκαν στοιχεία που να δείχνουν ότι η συντριβή ήταν αποτέλεσμα τεχνικού προβλήματος ή σφάλματος του πληρώματος, αναφέρεται στην έκθεση του ολλανδικού Γραφείου Έρευνας για την Ασφάλεια (OVV) που ανέλαβε την έρευνα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Η πτήση MH17 του Μπόινγκ 777-200 της Malaysia Airlines διαλύθηκε εν πτήσει, πιθανόν ως αποτέλεσμα δομικών ζημιών που προκλήθηκαν από μεγάλο αριθμό αντικειμένων 'υψηλής ενέργειας' που διαπέρασαν το αεροπλάνο από το εξωτερικό", αναφέρεται στην έκθεση.

Επίσης, από την ανάλυση των καταγραφών των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους προκύπτει ότι δεν υπήρξε κάποια παρέμβαση ή αλλοίωση στοιχείων στις καταγραφές τους. Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και άλλες χώρες (φυσικά και η κυβέρνηση του Κιέβου) κατηγόρησαν τους αντάρτες που ήλεγχαν την περιοχή που συνετρίβη το αεροπλάνο ότι "πείραξαν" τις καταγραφές στα μαύρα κουτιά για να αλλοιώσουν τις αποδείξεις.

Το τελικό πόρισμα για τις πλήρεις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η κατάρριψη του αεροπλάνου θα δοθεί στη δημοσιότητα ένα χρόνο μετά την τραγωδία, δηλαδή τον Ιούλιο του 2015.
madata.gr