ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

13 Οκτ 2014

Ο ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ συμφώνησε με το "Η Κύπρος είναι μακρυά" του Καραμανλή σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 2 Ιουνίου 2014 και που ξαναπροβάλλει σήμερα το ΡΙΚ.

Ο ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ συμφώνησε με το "Η Κύπρος είναι μακρυά" του Καραμανλή σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 2 Ιουνίου 2014 και που ξαναπροβάλλει σήμερα το  ΡΙΚ. Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στην εκπομπή «Τετ α τετ» και τον Τάσο Τρύφωνος στο ΡΙΚ.

Κωνσταντίνος και Αλίκη Βουγιουκλάκη
Κληθείς να σχολιάσει  τη θρυλούμενη σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη  ο Κωνσταντίνος τη χαρακτήρισε «καταπληκτική ηθοποιό και άνθρωπο» και είπε χαριτολογώντας: «έλεγαν τότε ότι υπάρχει ένα τούνελ από τα Ανάκτορα που βγαίνει στο σπίτι της. Και απαντούσα εγώ: “Αν παραδεχτούμε ότι υπάρχει αυτό το τούνελ και η Αλίκη αποφασίσει να αλλάξει σπίτι, θα πρέπει να αλλάξουμε το τούνελ;”».  Παραδέχθηκε ωστόσο ότι είχε επισκεφθεί τα στούντιο της Φίνος Φιλμ, αν και όταν ρωτήθηκε για το αν ήταν ένας νεανικός έρωτας, γέλασε αμήχανα και είπε «δεν ξέρω, εσείς θα μου πείτε».

Κωνσταντίνος και Χούντα
«Αν δεν όρκιζα τη χούντα, θα γινόταν εμφύλιος» ενώ ερωτηθείς αν μπορούσε να λειτουργήσει πιο σθεναρά, απάντησε: «Πιο σθεναρά από το να φύγεις από τα Ανάκτορα και την πολυτέλεια και να ηγηθείς ενός κινήματος κατά της χούντας, δεν γίνεται».

Από την «εξομολόγηση» του τέως βασιλιά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Γεώργιος Παπανδρέου για τον οποίο υποστήριξε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να τον διώξει από την πρωθυπουργία, όπως τον κατηγορούν πολλοί, «αφού τον συμπαθούσα και οι σχέσεις μας ήταν άψογες. Ήταν μια σχέση παππού – εγγονού».

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο αποκάλυψε ότι του είχε ζητήσει να πάει στην Κύπρο για μόνιμη εγκατάσταση όταν ο Κωνσταντίνος ήταν στην εξορία ενώ αναφέρθηκε στη διαφωνία που είχαν το 1964 όταν ο τότε βασιλιάς ακύρωσε την αποστολή της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας στην Τυλληρία το 1964. «Μου είπε ότι έκανα πολύ άσχημα. Του απάντησα ότι “εσείς προεδρεύετε σε μισό εκατ. πληθυσμού, αλλά εγώ σε 9 εκατ. Πρέπει να κταλάβετε ότι θα κοιτάξω να κρατήσω την πατρίδα μου εκτός πολέμου».

Όσον αφορά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα ο Κωνσταντίνος ανέφερε ότι «με απασχολούν πάρα πολύ οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Όσοι μου μιλάνε μου λένε “τι μέλλον θα έχει το παιδί μου;”. Και είναι σωστή ερώτηση».

Εκτίμησε, δε, ότι η Ελλάδα βγαίνει σιγά σιγά από την κρίση κάνοντας λόγο για «κολοσσιαία προσπάθεια από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση».

Για το ενδεχόμενο να ασχοληθούν οι γιοι του με την πολιτική, ξεκαθάρισε ότι: «Γιατί πρέπει ένας από τους δυο να μπει στην πολιτική; Για να εξυπηρετήσει λαϊκούς πολιτικούς; Εγώ θέλω το καλό του τόπου. Αν είναι γι’ αυτό ναι. Αν είναι για την εξυπηρέτηση πολιτικών, όχι. Πιστεύω ότι δεν σκέφτονται κάτι τέτοιο… Θα μου το είχαν πει».