ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

23 Οκτ 2014

Ηράκλειο Κρήτης. Κατηγορούν το γιατρό για ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ εξ' αμελείας


Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο παιδοχειρουργός που έκανε τις... μοιραίες επεμβάσεις

Στο Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου αναμένεται να εκδικαστεί την Πέμπτη, η υπόθεση του θανάτου του 11μηνου αγοριού της οικογένειας Κοσμαδάκη, τον Νοέμβριο του 2012, έπειτα από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο ΠΑΓΝΗ.

Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ο γιατρός επιμελητής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής που προχώρησε στις 2 από τις 3 εγχειρήσεις βουβωνοκήλης στο βρέφος. Σημειώνεται ότι η δίκη έχει ήδη αναβληθεί μια φορά προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις μελών της οικογένειας του βρέφους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο πρώτο χειρουργείο, που έγινε στις 31 Οκτωβρίου του 2012, ο χειρουργός "δεν φρόντισε από αμέλεια να συρραφθεί στεγανά το στόμιο του κηλικού σάκου με αποτέλεσμα τον στραγγαλισμό των αιμοφόρων αγγείων"

Αναφέρεται ακόμα ότι λόγω υποτροπής στη βουβωνοκήλη, έγινε δεύτερη επέμβαση, 3 ημέρες αργότερα και διαπιστώθηκε "ρήξη των ραμμάτων και είσοδος τμήματος του λεπτού εντέρου στον κηλικό σάκο"

Ο γιατρός κατηγορείται ότι δεν φρόντισε να νοσηλευτεί το βρέφος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Νοσοκομείου, παρά την άσχημη κλινική του εικόνα .

Όπως αναφέρεται " Αποτέλεσμα των παραλείψεων αυτών, στο βρέφος προκλήθηκε πολυοργανική ανεπάρκεια ένεκα οξείας περιτονίτιδας και νέκρωση μεγάλου τμήματος του λεπτού εντέρου, που οδήγησε στο θάνατό του στις 5 Νοεμβρίου, παρά το γεγονός ότι οδηγήθηκε και σε τρίτη, ατελέσφορη χειρουργική επέμβαση.
cretalive.gr