ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

12 Οκτ 2014

Αλωνίζουν οι Τουρκικοί Σύλλογοι της Δυτικής Θράκης. Στέλνουν γράμματα σε Ξένες Πρεσβείες. Χαμός. κ. Σαμαρά ακούτε;

Επιστολή από μειονοτικές οργανώσεις στην πρεσβεία των ΗΠΑ

azinlik-sivil-toplum-orgutlerinden-abd-buyukelciligine-mektup97d477148935b2a25031

Τουρκικές μειονοτικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην δυτική Θράκη, έστειλαν επιστολή στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας.

Η επιστολή που εστάλη λαμβανομένης υπόψη της αμερικανικής αναφοράς για την θρησκευτική ελευθερία του 2013, αναφέρεται πως εστάλη και στις άλλες πρεσβείες, προξενεία και διπλωματικές αποστολές που βρίσκονται στην χώρα. Στην επιστολή αυτή που στάλθηκε από φορείς και συλλόγους της τουρκικής μειονότητας, γίνεται αναφορά στα θέματα που αντιμετωπίζει η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης όσον αφορά την θρησκευτική ελευθερία. Επίσης μεταξύ των θεμάτων που παρατίθενται είναι η απόρριψη της τουρκικής εθνικής ταυτότητας, το θέμα των μουφτειών, ο νόμος των 240 ιμάμηδων και η εκλογική επιτυχία του DEB στις ευρωεκλογές.

Στην σχετική γραπτή ανακοίνωση που εστάλη προς τον τύπο από την Γενική Διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ, δίνονται πληροφορίες σχετικά με την επιστολή. Αναφέρεται πως στην επιστολή αυτή που αφορά τα θέματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και εστάλη σε ξένες πρεσβείες και προξενεία, τα κεφάλαια που περιλαμβάνονται είναι τα εξής :

- Θέμα ταυτότητας

- Θέμα μουφτειών

- Νόμος υπ. αρ. 4115/2013 (νόμος των 240 ιμάμηδων)

- Θέματα μειονοτικών βακουφίων

- Θέματα της τουρκικής μειονότητας Ρόδου και Κω

- Εκλογική επιτυχία του DEB

 Εφ. Τρακιανίν Σεσί  8/10/2014