ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

4 Νοε 2014

Aααα! Δεν πάμε καλά! Τι περιμένετε και δεν τον πετάτε έξω από την Βουλή μας; ΟΣΜΑΝ ΑΚΙΠ ΜΠΑΚ Προκλητικός Τούρκος βουλευτής μέσα στην ελληνική Βουλή: «Ο τουρκικός στόλος έχει άδεια για έρευνες»

Τι περιμένετε και δεν τον πετάτε έξω από την Βουλή μας;

ΟΣΜΑΝ ΑΚΙΠ ΜΠΑΚ

Προκλητικός Τούρκος βουλευτής μέσα στην ελληνική Βουλή: «Ο τουρκικός στόλος έχει άδεια για έρευνες»

Προκλητικός Τούρκος βουλευτής μέσα στην ελληνική Βουλή: «Ο τουρκικός στόλος έχει άδεια για έρευνες»

Για μονομερείς ενέργειες κατηγόρησε την Κύπρο ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Οσμάν Ακίπ Μπακ, μιλώντας σήμερα το πρωί στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στην αίθουσα Γερουσίας του ελληνικού κοινοβουλίου.

«Η Τουρκία δεν προσπαθεί να κάνει καμία διεκδίκηση στην Κύπρο» υποστήριξε ο κ. Μπάκ και συνέχισε:

«Αντίθετα στη βόρεια Κύπρο υπάρχει αδειοδοτημένη περιοχή για έρευνες και ο τουρκικός στόλος μόνο στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων που έχει στην περιοχή - στα ανοιχτά της βόρειας Κύπρου - κάνει έρευνες σεισμογραφικής φύσης. Το Barbaros διεξάγει σεισμογραφικές έρευνες και έχουμε ενημερώσει ότι δεν πρέπει να γίνονται μονομερείς ενέργειες από πλευράς Κύπρου. Ολη η υφαλοκρηπίδα είναι προσβάσιμη και οι δύο λαοί αποφασίζουν πως θα χρησιμοποιήσουν τους πόρους».

Υποστήριξε δε ότι στο πλαίσιο του ΟΗΕ πρέπει να υπάρξει συμφωνία «για το μοίρασμα των πόρων του φυσικού αερίου. Να υπάρξει σύγκλιση για την οποία ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις το 2008 αλλά δεν επιτεύχθηκε συμφωνία».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ήδη αποχωρήσει από την αίθουσα όταν πήρε τον λόγο ο τούρκος βουλευτής, ενώ νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις πρόσφατες παραβιάσεις από την Τουρκία της κυπριακής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.

«Αυτή η κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου δημιουργεί ένα ακόμη μέτωπο, μια ακόμη κρίση, σε μια ήδη ταραγμένη περιοχή, τη στιγμή που η Συμμαχία και η διεθνής κοινότητα είναι και πρέπει να είναι επικεντρωμένες στις πολύ σοβαρές κρίσεις» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή και της υποεπιτροπής για τις εταιρικές σχέσεις του ΝΑΤΟ.