ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

15 Νοε 2014

Θραύση κάνουν τα αφροδίσια στους ηλικιωμένους της υπαίθρουΜια απειλή που μέχρι πρόσφατα νομίζαμε ότι ήταν "εξαφανισμένη", ξυπνά ξανά και θέτει σε κίνδυνο τον πληθυσμό της Κρήτης. Και μάλιστα... κυρίως ηλικιωμένους!

Πρόκειται για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα , που έχουν κάνει μια... δυναμική επανεμφάνιση στην ύπαιθρο του νησιού, με συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά. Η αιτία φαίνεται να είναι ο αγοραίος έρωτας, που προσφέρουν αλλοδαπές κυρίως γυναίκες σε διάφορα χωριά της Κρήτης, τους μήνες που φθάνουν στο νησί πολλοί αλλοδαποί για να εργαστούν.
Ο αγοραίος έρωτας, που προσφέρεται από αλλοδαπές σε ηλικιωμένους κυρίως άνδρες, έναντι ολίγων ευρώ, έχει φθάσει σε... απίστευτες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Η στιγμιαία απόλαυση φαίνεται πως είναι αρκετή για να οδηγήσει σε περιπέτειες τους ανυποψίαστους κατά τα άλλα ηλικιωμένους… Που φτάνουν σχεδόν μαζικά τα τελευταία χρόνια στα Κέντρα Υγείας, αντιμετωπίζοντας εκτεταμένα προβλήματα από τα νοσήματα που κόλλησαν… Από τις σεξουαλικές επαφές.
Στο Αρκαλοχώρι, ειδικά τις περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, κατά την οποία ο πληθυσμός λόγω των αλλοδαπών εργατών και εργατριών αυξάνεται ραγδαία λόγω της ελαιοκομικής περιόδου, η έξαρση φτάνει να γίνεται σχεδόν απειλητική. Εκτός από τους παθόντες, πρόβλημα εκτεταμένο αντιμετωπίζουν και οι σύζυγοι τους… Ενώ απειλείται άμεσα και όλο το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον.
Για την έκταση του προβλήματος υπεύθυνη δεν είναι μόνο η έλλειψη προφύλαξης όπως τόνισαν οι επιστήμονες. Αφού μοναδική θωράκιση από γυναίκες που δεν έχουν ποτέ τους ελεγχθεί και νοσούν… είναι η αποχή από κάθε τέτοιου είδους συναναστροφή.
Ράνια Μωραϊτη