ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

4 Νοε 2014

ΒΥΘΙΣΑΤΕ αμέσως Μπουγιούκαντα (Βuyukada)

Κάποτε τα Τουρκικά Πλοία δεν τολμούσαν να μπουν στα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα.
Θα θυμάστε ασφαλώς το ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΧΟΡΑ και ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΣΙΣΜΙΚ. Τότε δεν τολμούσαν να βγουν από τα Δαρδανέλια. Τώρα σε λίγο καιρό θα βλέπουμε τις Τουρκικές Σημαίες στην ... Πειραϊκή

(Το σύνθημα ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΧΟΡΑ του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν μια απάντηση στην κλιμακούμενη ένταση ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα, με αφορμή τα πετρέλαια του Αιγαίου και το ενδεχόμενο εκμετάλλευσης τους. Με το πρόσχημα των ερευνών, οι Τούρκοι αμφισβήτησαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα δυο φορές μέσα σε δέκα χρόνια. Πρώτα, το 1976 με το ωκεανογραφικό ΧΟΡΑ και άλλη μια, το 1987 με την έξοδο του ΣΙΣΜΙΚ στο Αιγαίο.... )

Σήμερα το Byoukada, το οποίο μάλιστα είναι ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ, ενώ το Χόρα και το Σισμίκ ΔΕΝ ήταν πολεμικά, κάνει βόλτες έξω από την Εύβοια.

Διαβάζουμε στον τύπο:

Η τουρκική κορβέτα «Βuyukada», προερχόμενη από τον Kόλπο Ξηρού, εισήλθε στις 3 τα ξημερώματα σε ελληνικά χωρικά ύδατα στα στενά Καφηρέα. Στη συνέχεια, κινούμενη με νότια και νοτιοδυτική πορεία διήλθε μεταξύ των νησιών Κέας και Κύθνου, σύμφωνα με ανακοινώση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του. Στις 9 το πρωί είχε συμπληρώσει ήδη έξι ώρες πλου εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

www.romioi.com