ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

15 Δεκ 2014

Στην Ινδία ζεί ένας άνθρωπος 179 ετών και είναι ο γηραιότερος του Πλανήτη!

Αυτός είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο- Δεν φαντάζεστε την ηλικία του: 179 ετών και είναι ζωντανός!


Ο Μουράσι σε νεαρή ηλικία. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στα τέλη του 1800

Ο Μουράσι σε νεαρή ηλικία. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στα τέλη του 1800

Γεννήθηκε στον αστερισμό του Αιγόκερω, όχι τον περασμένο αιώνα, αλλά τον προπερασμένο αιώνα. Στις 6 Ιανουαρίου του 1835. Ο Μαχάστα Μουράσι, είναι ένας Ινδός, από την πόλη Βαρανάσι, ο οποίος όχι μόνο υποστηρίζει, αλλά είναι και επίσημα ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αφού έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, που πιστοποιούν την ημερομηνία γέννησης του.

Ο Μουράσι δηλαδή, αυτή τη στιγμή είναι 179 ετών. Ναι σωστά διαβάσατε 179 ετών και βγήκε στη σύνταξη το 1957, σε ηλικία 122 ετών. Τα επίσημα ένσημα του μάλιστα άρχισαν να «μετράνε» από το 1903, όταν καταγεγραμμένα εργάστηκε σαν τσαγκάρης.

«Φαίνεται ότι ο θάνατος με έχει ξεχάσει» θα πει ο ίδιος και θα συνεχίσει με μια φωνή που βγαίνει με δυσκολία: «Έχω βαρεθεί να ζω. Έχω θάψει τα παιδιά μου, έχω θάψει τα εγγόνια μου, έχω θάψει τα δισέγγονα μου και κυρίως έχω θάψει και τις 3 γυναίκες μου».

Ο Μουράσι εξηγεί το μυστικό της μακροζωίας του: «Πέρασα δύσκολα χρόνια. Χρόνια με φτώχια και στερήσεις, αλλά πάντοτε πρόσεχα δυο πράγματα. Τη διατροφή μου και το άγχος μου. Λόγω φτώχιας από μικρός δεν έτρωγα αρκετό κρέας και το φαγητό μου ήταν κυρίως λαχανικά και ρύζι. Έζησα όμορφα, έζησα έντονα, γεύτηκα τη ζωή αλλά πάντα χωρίς να αγχώνομαι.»

Το χιούμορ και το γέλιο δεν του λείπει

Το χιούμορ και το γέλιο δεν του λείπει

Ο Ινδός υπεραιωνόβιος, ή να το πούμε καλύτερα, ό Ινδός Μαθουσάλας, διαθέτει επίσης και το πιστοποιητικό γέννησης του, το οποίο επιβεβαιώνει την ηλικία του. Όμως επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Νέου Δελχί, είναι επιφυλακτικοί, αφού ναι μεν υπάρχει το πιστοποιητικό, αλλά η ηλικία του δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί και από κάποια ιατρική εξέταση. Τελευταία φορά που ο Μουράσι πήγε στο γιατρό ήταν το 1971 και σήμερα ο γιατρός του έχει πεθάνει και τα ιατρικά αρχεία του έχουν χαθεί.

http://www.invitromagazine.gr/2014/04/10/aftos-ine-o-gireoteros-anthropos-ston-kosmo-den-fantazeste-tin-ilikia-tou/#prettyPhoto


www.romioi.com