ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

26 Δεκ 2014

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΩΝ Ζητούσαν φακελάκι 900 ευρώ από γυναίκα, παρ' ότι τους έλεγε ότι δεν έχει χρήματα

Ζητούσαν φακελάκι 900 ευρώ από γυναίκα, παρ' ότι τους έλεγε ότι δεν έχει χρήματα
Στη φάκα της Ελληνικής Αστυνομίας πιάστηκαν δύο μαιευτήρες γνωστού νοσοκομείου της Αθήνας καθώς εκβίαζαν γυναίκα προκειμένου να τους δώσει φακελάκι για μια εξέταση. Ηταν τέτοιο το θράσος τους που παρά το γεγονός ότι η ασθενής τους έλεγε ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει αυτοί στην αρχή απαιτούσαν 900 ευρώ και μετά της έκαναν... έκπτωση στα 700 ευρώ.
Οπως ανακοίνωση η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 64χρονου ιατρού Μαιευτήρα – Γυναικολόγου Δημόσιου Νοσοκομείου στην Αθήνα και 45χρονης ιατρού, της ίδιας ειδικότητας, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και συνέργειας σε αυτήν, υπεξαίρεσης στην υπηρεσία και απόπειρας εκβίασης.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν επιπλέον δυο αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας για το αδίκημα της από κοινού, αλλοίωσης ή απόκρυψης αποδεικτικών μέσων, με σκοπό την παρακώλυση του ανακριτικού έργου.
Ζητούσαν φακελάκι 900 ευρώ από γυναίκα, παρ' ότι τους έλεγε ότι δεν έχει χρήματα
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία ο 64χρονος συλληφθείς ιατρός, αρχικά, τον περασμένο Σεπτέμβριο της απαίτησε, εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, προκειμένου να την υποβάλλει σε γυναικολογική επέμβαση, στο συγκεκριμένο Δημόσιο Νοσοκομείο όπου εργαζόταν, παρακάμπτοντας τη λίστα αναμονής για τις επεμβάσεις
Ο ιατρός το επόμενο διάστημα, μετά την αρχική εξέταση της ασθενούς στο νοσοκομείο την εξέτασε και σε ιατρείο, που όπως προέκυψε διατηρούσε παράνομα, σε περιοχή της Αθήνας, εμμένοντας στην παράνομη απαίτηση του, παρά το γεγονός ότι η παθούσα του δήλωσε ότι αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα.
Στη συνέχεια και μετά από συνεννόηση με τη 45χρονη ιατρό, η οποία λειτουργούσε ως ενδιάμεσος, η παράνομη χρηματική απαίτηση του ιατρού μειώθηκε στο ποσό των επτακοσίων (700) ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επέμβαση.
Σε προγραμματισμένη συνάντηση, προχθές (24-12-2014) το μεσημέρι, σε περιοχή της Αθήνας, η καταγγέλλουσα συναντήθηκε με την 45χρονη ιατρό, όπου της παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των επτακοσίων (700) ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε, κατά την έρευνα που επακολούθησε από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Στη συνέχεια συνελήφθη και ο 64χρονος ιατρός.
Επιπλέον, σε έρευνα που επακολούθησε στο παράνομο ιατρείο, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο χώρο δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας, ένας 40χρονος και μία 45χρονη αντίστοιχα, στους οποίους ο 64χρονος ιατρός είχε δώσει εντολή να εξαφανίσουν από το χώρο καρτέλες ασθενών, σκευάσματα και ιατρικά εργαλεία.
Στο παράνομο ιατρείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ιατρικά μηχανήματα (υπερηχογράφος, συσκευή αποστείρωσης κ.α.), ιατρικά εργαλεία, φαρμακευτικά σκευάσματα και πλήθος καρτελών ασθενών του Δημόσιου Νοσοκομείου, στο οποίο εργαζόταν ο συλληφθείς, τις οποίες κατείχε παράνομα καθώς ανήκουν στο αρχείο του Νοσοκομείου
Τα κατασχεθέντα φαρμακευτικά σκευάσματα θα αποσταλούν στον Ε.Ο.Φ. για να διακριβωθεί το νόμιμο της προέλευσης και κατοχής τους.
Οι συλληφθέντες, με την ποινική δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες (25-12-2014), στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.