ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

19 Δεκ 2014

Υπάρχουν ευκαιρίες για τους Κρητικούς-Τι επισήμανε ο Αλκιβιάδης Καλαμπόκης


Οι εξαγωγείς της Κρήτης ζητούν την αλλαγή των παραγωγικών προτύπων και τη στροφή από τη μονοκαλλιέργεια, τονίζοντας όμως πως υπαρχουν ευκαιρίες για όσους ξέρουν πως να τις αρπάξουν και να τις αξιοποιήσουν
Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στο Ηράκλειο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ο Πρόεδρος του ΣΕΚ, κος Καλαμπόκης Αλκιβιάδης, έκανε παρουσίαση των εξαγωγικών στοιχείων της Περιφέρειας Κρήτης για το έτος 2013 και το α’ 6μηνο του 2014, αναλύοντας ξεχωριστά τις εξαγωγές που πραγματοποιήθηκαν από το Νομό Ηρακλείου κατά το τελευταίο διάστημα. Στο τέλος έγινε μία ξεχωριστή αναφορά για τα πρόσφατα συγκεντρωτικά στοιχεία του 9μηνου 2014. 
Η επεξεργασία των στοιχείων από τον ΣΕΚ ανέδειξε ότι υπάρχουν αγορές οι οποίες αποτελούν ευκαιρίες για τους Κρήτες εξαγωγείς. Επίσης, φάνηκε καθαρά ότι είναι αναγκαιότητα πλέον η αλλαγή κάποιων παραγωγικών προτύπων για να μην υπάρχει μονοκαλλιέργεια, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό.
Επίσης, έγινε παρουσίαση καλών πρακτικών εξαγωγικής δραστηριότητας από εκπροσώπους 2 επιχειρήσεων – μελών του ΣΕΚ, τον κο Στεφανάκη Μανώλη (ΜΕΛΙΓΥΡΙΣ) και τον κο Παγωμένο Γιώργο (ΠΙΚΡΑΚΗΣ Α.Ε.), οι οποίοι απέδειξαν στους συμμετέχοντες ότι, ακόμα και σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες όπως αυτές που διανύουμε τα τελευταία χρόνια, όταν υπάρχει όραμα, θέληση, επιμονή και υπομονή υπάρχει η δυνατότητα εξέλιξης και περαιτέρω ανάπτυξης. Οι δύο παραπάνω επιχειρήσεις έχουν ένα εξαγωγικό κύκλο που φτάνει από το 35% – 75% του συνόλου της δραστηριότητάς τους, σηματοδοτώντας ότι οι εξαγωγές είναι ανάχωμα στην οικονομική κρίση.
Σκοπός της εκδήλωσης  (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ήταν η ενημέρωση των εξαγωγέων και των εν δυνάμει εξαγωγέων στην προσπάθειά τους να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η παγκόσμια οικονομική κρίση και να τους βοηθήσει να διευρύνουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα. Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να θέσουν τους προβληματισμούς τους και τις απόψεις τους και να συζητήσουν με τους ομιλητές.