ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

4 Δεκ 2014

ΣΑΤΥΡΙΚΟ - ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ. Gomenicus, Familius, Politicus-Commaticus κλπ κλπ Διαβάστε πως λειτουργούν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια

ΣΑΤΥΡΙΚΟ - ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ από το romioi.com

Οι βιβλιογραφικές βάσεις που αξιολογούν τις εργασίες των Καθηγητών στα Πανεπιστήμια και οι αντίστοιχες Ελληνικές τους εκδόσεις.

Για όσους δεν ξέρουν, οι εργασίες των καθηγητών και ερευνητών στα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα αξιολογούνται από μεγάλες βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων που καλούνται Indexes. Μερικά από τα πιο γνωστά Indexes είναι το ISI και το SCOPUS
Στην Ελλάδα δυστυχώς αυτά ενώ είναι γνωστά πλέον, δεν προβλέπονται από την Νομοθεσία των ΑΕΙ/ΤΕΙ (επίτηδες βέβαια ούτως ώστε ανάλογα με ποιος ειναι φίλος μας ή συγγενής μας να τον προτιμούμε για τις θέσεις στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ). Από το 1982, ναι καλά ακούσατε, εκκρεμεί η περίφημη συνεδρίαση της Εθνικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Επιστημών για να καθορίσει ποια Indexes θα έχουν βαρύτητα για τις Εκλογές και Εξελίξεις των Καθηγητών και Ερευνητών.

Στο μεταξύ ισχύουν ... άλλα INDEXES στην πιάτσα και τα οποία σας παρουσιάζουμε

Index:  
Gomenicus:  Εκλέγεσαι και Προάγεσαι αμέσως στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο (Εννοείται και οι Στρατιωτικές Σχολές μέσα στο κόλπο) αν είσαι γκόμενα του παλιού καθηγητή ή των παλιών καθηγητών. Προσοχή ισχύει κατά κόρον! Εγώ είχα ωρομίσθια στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και μου ... την έπεφτε άγρια, προφανώς για να της προκηρύξουμε θέση!

Familius: Εκλέγεσαι και Προάγεσαι αμέσως στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο (Εννοείται και οι Στρατιωτικές Σχολές μέσα στο κόλπο) αν είσαι γιος ή κόρη παλιού Καθηγητή. Τα Πρωτεία στο Index Familius τα έχει η Ιατρική Αθηνών και το Πολυτεχνείο. Ε, καλά τώρα!

Politicus-Commaticus Εκλέγεσαι και Προάγεσαι αμέσως στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο (Εννοείται και οι Στρατιωτικές Σχολές μέσα στο κόλπο)
αν είσαι κομματόσκυλο κι αν έπεσαν τηλέφωνα λίγο πριν την ψηφοφορία από το κόμμα (ειδικά αν είναι το κυβερνών).

Lamogius.  Aντέγραψες στη Διδακτορική σου διατριβή; Μπήκε το όνομα σου σε επιστημονική εργασία χωρίς να έχεις συμμετάσχει στην έρευνα;  αντέγραψες έτοιμα κομμάτια από άλλους συγγραφείς και τα μοίρασες στους φοιτητές ως δήθεν δικά σου; ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Στο Greece αυτά ΔΕΝ τιμωρούνται. Ίσως μάλιστα και να επιβραβεύονται.

Plastograficus: Παρουσίασες ψεύτικο βιογραφικό; Με ψεύτικες δημοσιεύσεις δηλαδή κλεμμένες από άλλους ή ακόμα και ανύπαρκτες (ευτυχώς το τελευταίο ελέγχεται πια με την πρόοδο του internet); ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Σιγά τ' αυγά! Και να σε πιάσουν ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙΣ.

Clepso-ergasius: Είσαι Καθηγητής και παίρνεις τις εργασίες των φοιτητών και άλλων συναδέλφων σου και τις δημοσιεύεις χωρίς το όνομα τους; Γούστο σου - καπέλο σου! Μαγκιά σου! και Μπράβο σου! Και να σε πιάσουν τι θα σου κάνουν; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΕ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ. Εδώ είναι Ελλαδιστάν!

Black-monedus: Είσαι Καθηγητής, παίρνεις Ερευνητικά προγράμματα; Μπορείς να δίνεις στο Μεταπτυχιακό Φοιτητή 30000 ευρώ το χρόνο με μια επιταγή και να του λες να σου επιστρέψει (αφού εξοφλήσει την επιταγή στην Τράπεζα) τα 25000, μαύρα; Σιγά μη σε πιάσουν! Να το μαρτυρήσει ο φοιτητής αποκλείεται διότι θα τον κόψεις από το Διδακτορικό και εσύ και όλα τα συναφή Τμήματα των ΑΕΙ. 

Μilitary Faculties included για να μην παρεξηγούμαι.

Συμπέρασμα:  
Στα Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα ισχύουν τα ακόλουθα Indexes
1. Gomenicus, 
2. Familius,
3. Politicus-Commaticus,
4. Lamogius,
5. Plastograficus,
6. Clepso-ergasius,
7. Black-monedus