ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

14 Ιαν 2015

Βασιλιάς και στην Μοιχεία ο τέως Βασιλεύς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος. Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν έχει... εξώγαμη κόρη!

Βασιλιάς και στην Μοιχεία ο τέως Βασιλεύς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος. Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν έχει... εξώγαμη κόρη!

«Πονοκέφαλος» για τον Χουάν Κάρλος: Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν έχει... εξώγαμη κόρη!

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας αποδέχτηκε σήμερα να εξετάσει το αίτημα που είχε υποβάλει μια Βελγίδα η οποία ζητούσε να ερευνηθεί εάν είναι πατέρας της ο πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος Α΄, ο οποίος παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2014 υπέρ του γιου του, του νυν βασιλιά Φίλιππου Στ΄, χάνοντας με τον τρόπο αυτόν την ασυλία του.

Είναι η πρώτη φορά που ο 77χρονος Χουάν Κάρλος Α΄μπαίνει στο στόχαστρο της δικαιοσύνης, μολονότι τα τελευταία χρόνια της βασιλείας του αμαυρώθηκαν από διάφορα σκάνδαλα.

Το πολιτικό τμήμα του δικαστηρίου "δέχτηκε να εξετάσει ένα από τα αιτήματα αναγνώρισης της πατρότητας σε βάρος του Δον Χουάν Κάρλος των Βουρβόνων. Πρόκειται για το αίτημα της Ίνγκριντ Ζαν Σαρτιό", ανέφερε μια εκπρόσωπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ένα παρόμοιο αίτημα που είχε κατατεθεί από τον Αλμπέρτο Σόλα Χιμένεθ απορρίφθηκε.

"Δεν σχολιάζουμε το θέμα", είπε από την πλευρά του ένας εκπρόσωπος των Ανακτόρων.

Το 2012 δύο πολιτικά δικαστήρια είχαν απορρίψει τα αιτήματα επικαλούμενα το άρθρο 56 του Συντάγματος που ορίζει ότι "το πρόσωπο του βασιλιά είναι απαραβίαστο και δεν μπορεί να θεωρείται υπόλογος" απέναντι στη δικαιοσύνη. Ωστόσο, η ασυλία που απολάμβανε ο Χουάν Κάρλος δεν ισχύει πλέον, αφού παραιτήθηκε από το αξίωμά του. Το κοινοβούλιο πάντως έχει εγκρίνει έναν νόμο που προβλέπει ότι οι υποθέσεις που τον αφορούν μπορούν να εκδικάζονται μόνο από το Ανώτατο Δικαστήριο και όχι από τα κοινά δικαστήρια.

Αποδυναμωμένος από τα σκάνδαλα και λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του, ο Χουάν Κάρλος παραιτήθηκε στις 18 Ιουνίου 2014, αφήνοντας τον θρόνο στον 46χρονο γιο του


www.romioi.com