ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

29 Ιαν 2015

Ένα βουλευτής από τη Σφάκα (Συντυχάκης - ΚΚΕ) και ένας από την Τουρλωτή (Πλακιωτάκης - ΝΔ) στη Νέα Βουλή. Τους ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Μανόλης Συντυχάκης (γιος του Δανήλη Συντυχάκη του παλαιού βουλευτή της ΕΔΑ από τη Σφάκα)
Γεννήθηκε το 1967 στο Ηράκλειο. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Σόφιας της  Βουλγαρίας με πτυχίο master στην Κοινωνιολογία. Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Γονέων-Μαθητών Νομού Ηρακλείου και πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου. Έχει πρωτοστατήσει σε πολλούς αγώνες για τα ζητήματα της νεολαίας και των εργαζομένων στο νομό Ηρακλείου. Ο Μανόλης Συντυχάκης είναι μέλος της ΚΝΕ από το 1978 και του ΚΚΕ από το 1986. Μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ. Στο παρελθόν και συγκεκριμένα στις εκλογές του Μαΐου του 2012 είχε εκλεγεί για πρώτη φορά ως βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ. Όμως μέσα σε δύο εβδομάδες ο δεύτερος επαναληπτικός γύρος των εκλογών, λόγω της αποτυχίας του πρώτου γύρου για το σχηματισμό κυβέρνησης, τον άφησε και πάλι έξω από το Κοινοβούλιο. Έτσι ουσιαστικά είναι η δεύτερη φορά κατά την οποία εκλέγεται στο βουλευτικό αξίωμα.

Γιάννης Πλακιωτάκης
Γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου 1968. Είναι πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και ήταν υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στην απελθούσα συγκυβέρνηση. Είναι παντρεμένος με την Κύπρια επιχειρηματία, Αφροδίτη Δωρίτη. Κατάγεται από την Τουρλωτή Σητείας. Θείος του ήταν ο επίσης βουλευτής Λασιθίου Μιχαήλ Χλουβεράκης (1906-1970). Ο Γιάννης Πλακιωτάκης έχει σπουδάσει Βιοχημικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας. Κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους στη Βιοχημική Μηχανική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο City University Business School. Στα νεανικά του χρόνια ήταν αθλητής. Το 1987 εντάχθηκε στη Ν.Δ. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος (1998-2002) στο Δήμο Σητείας και το 2001 έγινε μέλος της Επιτροπής Τουρισμού. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στο Λασίθι με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2004. Επανεξελέγη στις εκλογές των ετών 2007, 2009 και σε εκείνες του Μαΐου και Ιουνίου του 2012.
Yπήρξε δυο φορές Υφυπουργός: με τον Κ. Καραμανλή ως Υφυπουργός Άμυνας και με τον Α. Σαμαρά ως Υφυπ. Εργασίας