ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

15 Φεβ 2015

H Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης, ο Δήμος Νέας Σμύρνης και οι Εκδόσεις Καζαντζάκη συνδιοργανώνουν εκδήλωση Μνήμης και Τιμής με τίτλο: «Ο Καζαντζάκης στην Ελλάδα του Σήμερα».

To 2015 συμπληρώνονται 132 χρόνια από τη γέννηση του οικουμενικού μας συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη και 11 χρόνια από το θάνατο της Ελένης Καζαντζάκη.

 

Στις 25 Φεβρουαρίου 2015, με αφορμή την 132η επέτειο από τη γέννηση του Νίκου Καζαντζάκη, η Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης, ο Δήμος Νέας Σμύρνης και οι Εκδόσεις Καζαντζάκη συνδιοργανώνουν εκδήλωση Μνήμης και Τιμής με τίτλο: «Ο Καζαντζάκης στην Ελλάδα του Σήμερα».

 

Την εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, στον πολυχώρο «Γαλαξίας» (Κεντρική Πλατεία Ν. Σμύρνης) και ώρα 19:30, θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης κ. Νικήτας Περαθωράκης και ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Σταύρος Τζουλάκης. Η κ. Νίκη Σταύρου, Διευθύντρια των Εκδόσεων Καζαντζάκη, θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα: «Το ανέσπερο φως της πνευματικής παρακαταθήκης του Νίκου Καζαντζάκη».

 

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από το μουσικοχορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης και θα προβληθεί ντοκιμαντέρ των Εκδόσεων Καζαντζάκη για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

 

Αποσπάσματα από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη θα διαβάσει ο ηθοποιός Διογένης Τριανταφυλλίδης.


Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης
Δαρδανελλίων 36, Νέα Σμύρνη, Τ.Κ. 17124
210-93 45 660

 

www.romioi.com