ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

30 Μαρ 2015

Επόθανε ...ο Σήφης! Ο πρώτος και τελευταίος Κρητικός Κροκόδειλος, ο Κροκόδειλος της Κρήτης που όλοι αγαπήσαμε, ...επόθανε. Είπαμε κι εμείς να φτιάξομε τροπικό πάρκο στο νησί, αλλά δεν επέτυχε το εγχείρημα.

Επόθανε ...ο Σήφης! Εντοπίστηκε νεκρός στο φράγμα ο πρώτος και τελευταίος Κρητικός Κροκόδειλος, ο Κροκόδειλος της Κρήτης μας, που όλοι αγαπήσαμε... και που με τόση μανία καταδιώξαμε γιατί χαλούσε την βιοποικιλότητα (biodiversity). 

Δεν άντεξε τον βαρύ χειμώνα ο Σήφης! Εντοπίστηκε νεκρός στο φράγμα (βίντεο)

Νεκρός εντοπίστηκε να επιπλέει ο Σήφης ο κροκόδειλος στο φράγμα των Ποταμών της Κρήτης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν κρητικά μέσα, ο Σήφης δεν άντεξε τον βαρύ χειμώνα στην Κρήτη και χθες Κυριακή εντοπίστηκε νεκρός να επιπλέει στο νερό του φράγματος.

Σήμερα, στο φράγμα έχουν μεταβεί τα στελέχη της επιτροπής, από τον ΟΑΚ , το Δασαρχείο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, καθώς και ο ερπετολόγος, κ. Πέτρος Λυμπεράκης, με σκοπό να ανασύρουν το νεκρό ζώο. Στη συνέχεια, το ζώο θα μεταφερθεί στο μουσείο φυσικής ιστορίας προκειμένου να γίνουν εξετάσεις και να απαντηθούν τα ερωτήματα που παραμένουν ανοιχτά από την ημέρα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά και προκάλεσε με την παρουσία του έκπληξη και πολύ έντονο ενδιαφέρον, επιστημόνων και κοινού.