ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

15 Μαρ 2015

Dobro utro Iva Petrova (= Kαλημέρα Εύα Πέτροβα)

Θέλω να γράψω τα παρακάτω τα οποία δεν είναι πολιτική τοποθέτηση, αλλά πολιτιστική αν θέλετε

Ο κόσμος πράγματι γύρισε ανάποδα. Στη Βουλγαρία κυβερνά Δεξιά (Μπόικο Μπορίσοβ) και στην Ελλάδα Αριστερά (Αλέξης Τσίπρας). Και σαν να μην έφτανε αυτό, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αυτού το "Θεσμού" που μας δανείζει συνεχώς, είναι η Βουλγάρα Εύα Πέτροβα, υπέρμαχος του Φιλελευθερισμού (Καπιταλισμού αν προτιμάτε) η οποία ερχόμενη στην Αθήνα θα επιχειρήσει να επιβάλλει τις αρχές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και να ελέγξει την ελληνική κυβέρνηση.

Αλήθεια ποιος θα τα πίστευε όλα αυτά, όταν πριν 50 χρόνια στη Βουλγαρία επικρατούσε ο Κομμουνισμός και στην Ελλάδα η Αριστερά ήταν στο πολιτικό (και κοινωνικό;) περιθώριο. Φανταστείτε Βουλγάρα, σκληροπυρηνική νεοφιλελεύθερη λέει, άκρα καπιταλίστρια λέει,
εκπρόσωπος του ΔΝΤ, να έρχεται να κάνει κουμάντα στην .... αριστερή Ελλάδα.

Διαβάζουμε στον τύπο, αγαπητοί αναγνώστες του romioi.com, ότι η σουίτα του Χίλτον που φιλοξενούσε την ξεκούραση του <<πολεμιστή>> Πολ Τόμσεν με την Ελληνίδα ιδιαιτέρα του, υποδέχθηκε την επιστροφή της Βουλγάρας Εύα Πέτροβα, η οποία είναι επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Αθήνα.

Η μελαχρινή Ευα ανήκει στα λεγόμενα <<Μαύρα σκυλιά του πολέμου>> σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του Δημήτρη Μαρκόπουλου για το Θέμα.

Μ΄αυτό το παρατσούκλι χαρακτήριζε πρώην στέλεχος του υπ. Οικονομικών τους εκπροσώπους των Θεσμών που προέρχονται (εθνικότητα) από τις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες.

-Πρόκειται για οικονομικούς "γενίτσαρους", που με την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού, ως νεοφώτιστοι, έχουν γίνει βασιλικότεροι του βασιλέως. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα μας δημιουργούσε Βουλγάρα Εύα Πέτροβα (Iva Petrova), η σκληροπυρηνική διαπραγματεύτρια του ΔΝΤ, η οποία επιστρέφει στον τόπο του Εγκλήματος. Στο παρελθόν με τις θέσεις της κατά της Ελλάδας έχει δημιουργήσει μεγάλες αντιπάθειες.

Νίκος Μαστοράκης
Καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Σόφιας 
www.romioi.com