ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

10 Ιουν 2015

Πανευρωπαική διάκριση για Μαρία Βασιλάκη από τη Σητεία

Πανευρωπαική διάκριση για Μαρία Βασιλάκη από τη Σητεία


Πανευρωπαική διάκριση για Μαρία Βασιλάκη από τη Σητεία
Η Μαρία Βασιλάκη από τη Σητεία, 2ετής φοιτήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών μαζί με τους συμφοιτητές της Αθανάσιο Πλεξίδα και Μαριάνθη Κουτρή και υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση
του Λέκτορα Διεθνούς Δικαίου  κ. Γ. Κυριακόπουλου και την συνεπικούρηση του μεταπτυχιακού φοιτητή  Χαράλαμπου Παναγιωτόπουλου και της  προπτυχιακής  φοιτήτριας Νίκη Κουρή, πέτυχαν την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Πανευρωπαικό Διαγωνισμό Εικονικής  Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος, «Manfred Lachs 2015», που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι από 1 – 5 Ιουνίου.
Ο διαγωνισμός αυτός (Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition) διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το Διεθνές  Ινστιτούτο για το Δίκαιο του Διαστήματος (International Institute of Space Law).
Η προς κρίση υπόθεση της φετινής χρονιάς αφορούσε θέματα που  απασχολούν εντονότα τη Διεθνή κοινότητα, όπως η ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων στο Διάστημα και η λήψη μέτρων για την αποφυγή σύγκρουσης διαστημικών αντικειμένων, με τη Γη.
Η Νομική Αθηνών διαγωνίστηκε με τις αντίστοιχες ομάδες κορυφαίων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, αντιμετωπίζοντας στα προκριματικά τις  Νομικές Σχολές του Βελιγραδίου και του Βουκουρεστίου, στα Ημιτελικά την ομάδα του Paris ΧΙ (Πανεπιστήμιο με  ιδιαίτερη παράδοση στο Δίκαιο του Διαστήματος), στο δε Τελικό επικράτησε του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου  και ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών, ως νικήτρια του Ευρωπαϊκού Γύρου, θα εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Ήπειρο στον Παγκόσμιο Τελικό που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο στην Ιερουσαλήμ, και θα αναμετρηθεί με τις αντίστοιχες νικήτριες ομάδες, Αμερικής, Αφρικής και Ασίας/Ειρηνικού.
Η διάκριση αυτή αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, το εξαιρετικό επίπεδο των Ελλήνων φοιτητών και φοιτητριών, τη δίψα τους για έρευνα και μάθηση, καθώς και την ιδιαίτερα υψηλή συγκριτική θέση στην οποία βρίσκονται μεταξύ των συναδέλφων τους ανά τον κόσμο.

Πηγή : Creta live