ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

17 Ιουν 2015

Καθηγητής Μ.ΨΑΛΙΔΟΠΟΥΛΟΣ. Όνομα και πράμα. Θυμάστε τις παλιές Ελληνικές ταινίες όπου συνήθως το όνομα είχε κάποια σατυρική σχέση με το επάγγελμα.

Ο καθηγητής Μ. Ψαλιδόπουλος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Το θέμα είναι τι θα ψαλιδίσει; Θα ψαλιδίσει μισθούς και συντάξεις ή το χρέος της χώρας; Ψαλίδισμα θα είναι ή κουρές προβάτων με χοντρό κουροψάλιδο που έχομε στην Κρήτη;   www.romioi.com

 Ο καθηγητής Μ. Ψαλιδόπουλος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ


Την τοποθέτηση του κ.Μιχάλη Ψαλιδόπουλου στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε πριν λίγο το Υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Ψαλιδόπουλος, νυν Πρόεδρος του ΚΕΠΕ και Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), δέχθηκε την πρόταση του Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο ΔΝΤ. Η θητεία του θα αρχίσει την 29η Ιουνίου 2015.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα εκπροσωπείται στο ΔΝΤ από Αναπληρωματικό Εκτελεστικό Διευθυντή υπό τον Εκτελεστικό Διευθυντή που διορίζει η Ιταλία η οποία επίσημα εκπροσωπεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Μάλτα, την Αλβανία και τον Άγιο Μαρίνο.

Ο κ. Ψαλιδόπουλος είναι απόφοιτος του ΕΚΠΑ, της Παντείου και του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου, πανεπιστήμια στα οποία συνέχισε ως καθηγητής για πολλά χρόνια. Πριν αναλάβει Πρόεδρος του ΚΕΠΕ ο κ. Ψαλιδόπουλος κατείχε την Έδρα Κωνσταντίνος Καραμανλής της Σχολής Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts των ΗΠΑ (2010-2014).