ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

24 Ιουν 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ... Πώς η Αλίκη παραλίγο να μην πάει στο... Ναυτικό

Σε ανατρεπτικές αποκαλύψεις προέβη ο Γιάννης Μαλούχος σε συνέντευξη που έδωσε στα Καρντάσιανς για την καριέρα του στον κινηματογράφο και ειδικότερα για την δημοφιλή ταινία«Αλίκη στο ναυτικό» (1961) με την Αλίκη Βουγιουκλάκη!

Θυμίζουμε πως ο Γιάννης Μαλούχος στην ταινία υποδύεται τον φίλο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Ο γνωστός ηθοποιός περιγράφει όχι μόνο πώς πήρε το ρόλο, αλλά και πώς τα γυρίσματα της ταινίας σταμάτησαν και πώς τελικά η ταινία ολοκληρώθηκε.

«Ήρθα και βρήκα τον Αλέκο Σακελλάριο στο γραφείο του και μου λέει: Γιάννη είσαι τυχερός. Αρχίζω την Αλίκη στο ναυτικό και θα παίξεις τον φίλο του Παπαμιχαήλ. Γιατί όμως θα τον παίξεις; Δεν ξέρω τι ταλέντο έχεις, αλλά έχεις μύτη μεγάλη. Θέλω έναν μυταρά» είπε χαρακτηριστικά ο Μαλούχος και εν συνεχεία αποκάλυψε ότι: «Η Αλίκη στο Ναυτικό σταμάτησε για έναν μήνα και ήταν να μην γυριστεί γιατί είχε μαλώσει η Αλίκη με τον Σακελλάριο».

Πως τελικά η κατάσταση εξομαλύνθηκε; «Η Αλίκη είχε κλειστεί στο καμαρίνι και ενώ ήταν να κάνουμε γυρίσματα, κλείστηκε και δεν έβγαινε. Εξαλλος ο Σακελλάριος, πολύ θυμωμένος, δεν κρατιέται με τίποτα, πάει στο καμαρίνι και χτυπάει την πόρτα. Της λέει "άκουσε εδώ, εγώ την ταινία, είτε θέλεις είτε δεν θέλεις, θα τη γυρίσω. Και ξέρεις πώς θα τη γυρίσω; Εσύ θα είσαι με το ίδιο σακάκι που ήσουν και θα φαίνεται μόνο το μισό σου το πλευρό, ο ένας ώμος, από εκεί και πέρα θα παίζουν οι άλλοι. Εσύ θα υπάρχεις ως Βουγιουκλάκη με τον ώμο σου μόνο και με το σακάκι σου. Εγώ θα την τελειώσω". Και από τότε μεσολάβησε ο Φίνος και τα βρήκαν».

Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα λέει ο Γ. Μαλούχος για την ίδια την Αλίκη: «Η Βουγιουκλάκη είχε πάντα την δύναμη. Ήταν η μεγάλη σταρ. Ο,τι ήθελε έκανε. Και στον Φίνο μέσα αποφάσιζε. Διότι ήταν μια χαρισματική ηθοποιός, έφερνε και τα λεφτά. Αν η Βουγιουκλάκη δεν ήθελε, δεν έπαιζες...».