ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

6 Ιαν 2016

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΑ

Θυμάστε ότι η κ. Ρεπούση (πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ) έγραψε σε σχολικό  βιβλίο ότι στον Πόντο δεν έγινε καμία γενοκτονία και ότι στη Σμύρνη, έγινε ένας "συνωστισμός". Κάτι σαν την Θύρα 7 στο Καραϊσκάκη (1981) να πούμε. 
Τι να πιστέψουμε τελικά ότι 1,5 εκατομμύριο Μικρασιάτες διώχτηκαν από τις ορδές του Κεμάλ το 1922 (πολύ σφάχτηκαν επί τόπου) ή ότι αποφάσισαν όλοι μαζί να εγκαταλείψουν την Μικρά Ασία από ένα καπρίτσιο;

Αυτά σκέφτηκα προβληματιζόμενος αν τελικά έπρεπε να πάμε να κάνουμε ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ στη Νύμφη της Ιωνίας φέτος για πρώτη φορά μετά το Γενάρη του 1922 όταν ο ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ υπό την έκδηλη ανησυχία για την κατάληξη της Έκστρατείας έριχνε το Σταυρό για τελευταία φορά στην Ελεύθερη Ελληνική Μικρά Ασία.

Οι περισσότεροι των Ελλήνων όμως όπως είδα από το facebook ενθουσιάστηκαν άλλωστε οι Έλληνες είναι πάντα παιδιά (κατά τον Ηρόδοτο). Ας είμαι από αυτούς που προβληματίστηκαν διότι σήμερα πάλι διάβαζα στις Εφημερίδες ότι ο Νταβούτογλου και ο Ερντογάν είναι καψούρηδες με το Καστελόριζο και θα το πάρουν πάση θυσία για να ενώνεται η ΑΟΖ της Τουρκίας με την ΑΟΖ της Αιγύπτου. Και φυσικά Κυπριακό, Αιγαίο, Θράκη συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ αποσταθεροποίησης. 

Εν Ιορδάνη Βαπτιζομένου σου Κύριε λοιπόν στην Τουρκική πλέον Ιζμίρ.