ΡΩΜΙΟΙ (Γιατί Ρωμιοί)

4 Ιαν 2016

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ (?) Κατακόρυφη άνοδος του Ελληνικού Τουρισμού στη Σμύρνη. Μπήκε και αεροπλάνο (σε ετήσια βάση) που κάνει τη γραμμή Αθήνα-Σμύρνη από τις Τουρκικές Αερογραμμές.

Ποντάρουν στην εθνική μας έξαρση. Την ίδια στιγμή που οι Τούρκοι απειλούν με ... διχοτόμηση το Αιγαίο επιτρέπουν ως καλοί γείτονες τα Θεοφάνεια στη Σμύρνη για πρώτη φορά από το 1922 (Προσέξτε μην γίνει πάλι κανένας συνωστισμός όπως τον Αύγουστο του 1922 που λέει και το βιβλίο της ... Στ΄Δημοτικού και ποδοπατηθείτε όσοι πάτε)

Kαι φυσικά μην παραλείψετε, Έλληνες που θα πάτε να κάνετε Θεοφάνεια στη Σμύρνη να αγοράσετε και μερικά σουβενίρ
με τον σφαγέα του Ελληνισμού Κεμάλ Αττατούρκ. Θα τα βρείτε σε κάθε γωνιά της Σμύρνης

Η είδηση έχει ως εξής
Συγκινητικές σκηνές θα εκτυλιχθούν ανήμερα των Θεοφανίων στην προκυμαία της Σμύρνης, στο περίφημο Κε.Συγκινητικές σκηνές θα εκτυλιχθούν ανήμερα των Θεοφανίων στην προκυμαία της Σμύρνης, στο περίφημο Κε.

Εκεί, για πρώτη φορά μετά το 1922, θα πραγματοποιηθεί με την άδεια των τουρκικών αρχών η τελετή Αγιασμού των Υδάτων.
(Προσέξτε μην γίνει πάλι κανένας συνωστισμός όπως τον Αύγουστο του 1922 που λέει και το βιβλίο της ... Στ΄Δημοτικού και ποδοπατηθείτε όσοι πάτε)

«Για πρώτη χρονιά θα γίνει Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι της Σμύρνης. Επίσημα, είναι η πρώτη χρονιά. Το είχαμε κάνει πριν από 10-τόσα χρόνια, αλλά όχι επίσημα. Αυτή τη φορά έχει εκδοθεί κανονική άδεια από την τουρκική κυβέρνηση, το υπουργείο των Εσωτερικών», λέει στο pontos-news.gr ο π.Κύριλλος Συκής, αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, ιερατικός προϊστάμενος Αγίας Φωτεινής Σμύρνης.

Ανήμερα, λοιπόν, των Θεοφανείων θα τελεστεί στο ναό της Αγίας Φωτεινής Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός.

Στις 12:30 στην προκυμαία της Σμύρνης, απέναντι από το ιστορικό κτήριο του παλιού ελληνικού προξενείου θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων. «Θα υπάρχει και εκπροσώπηση από την τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης. Θέλουμε να είναι κάτι οργανωμένο», σημειώνει ο πατέρας Κύριλλος Συκής.

Τουλάχιστον τρία γκρουπ θα ταξιδέψουν από την Αθήνα, τη Μυτιλήνη και τη Χίο για τη Σμύρνη. «Είναι μια φιλοδοξία μας. Εφόσον δημιουργείται εδώ μια κοινότητα ορθόδοξη, θέλουμε να κάνουμε κάτι που θα έχει συνέχεια», εξηγεί πατέρας Κύριλλος.

Σήμερα η ορθόδοξη κοινότητα της Σμύρνης αριθμεί περίπου 300 Έλληνες, και συνολικά, μαζί με τους ομόδοξους Ρώσους, Γεωργιανούς κτλ., φτάνει τα 7.000-8.000 άτομα.